فری بادز 4i مدلی اقتصادی از فری بادز پرو، هدفون پرچم‌دار هواوی است که اکثر امکانات جذاب آن، مثل سیستم حذف نویز فعال (ANC) را با قیمتی به‌مراتب کمتر ارائه می‌دهد. با زومیت در بررسی هواوی Freebuds 4i همراه شوید.
تابستان سال قبل، هواوی از هدفون کاملا بی‌سیم پرچم‌دار خود، مدل فری بادز پرو رونمایی کرد؛ هدفونی که به‌عنوان رقیب مستقیم ایرپادز پرو اپل عرضه شد و به لطف کیفیت صدای عالی و عملکرد خیلی خوب سیستم حذف نویز فعال، به‌سرعت توانست نظر مثبت کاربران و منتقدان را جلب کند؛ اما قیمت زیاد فری بادز پرو باعث شد تا نتواند به انتخاب مناسبی برای اکثر کاربران تبدیل شود. در زمان نگارش این بررسی، فری بادز پرو با قیمتی بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار ایران عرضه می‌شود که از نظر قیمتی آن را هم‌رده‌ی نسل دوم ایرپادز اپل می‌کند.
مدتی پیش، هواوی مدلی جدید از هدفون‌های کاملا بی‌سیم سری فری بادز را با نام Freebuds 4i معرفی کرد؛ مدلی که اکثر امکانات فری بادز پرو را یدک می‌کشد، ولی (از نظر دلاری) کمتر از نصف فری بادز پرو قیمت دارد؛ اما آیا فری بادز 4i با چنین قیمت کمتری، می‌تواند جایگزین اقتصادی مناسبی برای فری بادز پرو باشد؟ سوالی که قصد داریم در ادامه‌ی بررسی فری بادز 4i هواوی به آن پاسخ دهیم.

طراحی هواوی Freebuds 4i
هواوی فری بادز 4i در سه رنگ وارد بازار خواهد شد: مشکی، سفید و رنگ فوق‌العاده جذاب قرمز؛ البته هواوی اعلام کرده است که رنگ قرمز آن کمی دیرتر از رنگ‌های مشکی و سفید عرضه خواهد شد. ما هم برای بررسی رنگ سفید فری بادز 4i را در اختیار داشتیم.

سَری‌های فری بادز 4i کاملا در گوش کیپ می‌شوند تا حتی موقع دویدن هم، هدفون از گوشتان نیافتد

وقتی برای اولین‌بار هدفون‌های فری بادز 4i را در گوشتان قرار می‌دهید، اولین چیزی که توجهتان را جلب خواهد کرد، سبکی و طراحی ارگونومیک آن‌ها است. هرکدام از گوشی‌های Freebuds 4i فقط ۵٫۵ گرم وزن دارند که با ایرپادز پرو اپل برابری می‌کند.
درست مثل فری بادز پرو، فری بادز 4i هم از سَری‌های سیلیکونی استفاده می‌کند تا هم راحت و نرم در گوش بنشیند و هم بدون درد گرفتن گوش‌هایتان، بتوانید برای چند ساعت مداوم از هدفون استفاده کنید.
هواوی سه سایز سَری را در جعبه فری بادز 4i قرار داده است تا بتوانید از مناسب‌ترین سایز برای گوش‌های خود استفاده کنید. سری‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که وقتی هدفون را داخل گوشتان قرار می‌دهید، کاملا در گوش کیپ شوند و حتی با حرکات سریع سر هم از گوشتان نیافتند. چه بخواهید ساعت‌ها بدوید یا بخواهید به موسیقی‌هایی سنگین مثل سبک راک یا متال گوش کنید و ساعت‌ها هد بزنید، باز هم هدفون از گوشتان بیرون نخواهد آمد.
هواوی Freebuds 4i گواهی IP54 دارد؛ بنابراین بدنه‌ی هدفون در مقابل پاشش مایعات مقاوم است؛ پس باخیال راحت می‌توانید از فری بادز 4i زیر باران هم استفاده کنید؛ البته پیشنهاد نمی‌کنیم که با هدفون خود به استخر یا حمام بروید.

عملکرد هواوی Freebuds 4i
هواوی فری بادز 4i از بلوتوث نسخه‌ی ۵٫۲ استفاده می‌کند؛ پس هیچ مشکلی برای استفاده از آن روی انواع گوشی‌های هوشمند نخواهید داشت. صرفا باید در کیس را باز کنید و دکمه‌ای را فشار دهید که روی لبه کیس قرار دارد تا وارد حالت Pairing شود؛ سپس Huawei Freebuds 4i را از منوی بلوتوث گوشی خود انتخاب کنید تا ارتباط بین گوشی و هدفون برقرار شود. به لطف نسخه‌ی ۵٫۲ بلوتوث، ارتباط بی‌سیم بین گوشی و هدفون بسیار قوی است و حتی در مکان‌های شلوغ هم، اختلالی در پخش هدفون ایجاد نمی‌شود. متاسفانه فری بادز 4i نمی‌تواند هم‌زمان به چند دستگاه متصل شود؛ اما اتصال آن به گوشی‌های هواوی صرفا با باز کردن در کیس صورت می‌گیرد.

کیفیت صدای فری بادز 4i برای عاشقان دنیای موسیقی که می‌خواهند همه جزئیات را بشنوند، راضی‌کننده نیست

به جز حالتی که Freebuds 4i را به یک گوشی ساخت هواوی با رابط کاربری EMUI متصل کنید، هیچ قابلیتی برای توقف خودکار پخش موسیقی وجود ندارد؛ یعنی اگر یکی یا هر دو هدفون را از گوشتان خود خارج کنید، موسیقی یا پادکست در حال پخش، به‌صورت خودکار متوقف نمی‌شود و باید از فرمان‌های لمسی استفاده کنید. در نظر داشته باشید که برای استفاده از تمام امکانات فری بادز 4i باید اپلیکیشن رایگان مخصوص آن یعنی Huawei AI Life را نصب کنید. با این اپلیکیشن می‌توانید فرمان‌های لمسی پیش‌فرض هدفون را تغییر دهید و وضعیت باتری آن را مشاهده کنید.